pondělí 20. června 2011

Asus Eee PC X101: netbook s OS MeeGo

Asus představil líbivý netbook Eee PC X101 s 10,1" displejem. A proč o tom píši na "mobilním" blogu? Celý netbook totiž běží na systému MeeGo, který byl sice původně očekáván na poněkud "mobilnějších" platformách, ale za zmínku určitě stojí.

Asus Eee PC X101 se systémem MeeGo

Vnějším tvarem, rozměry a ergonomií připomíná Asus 11-palcový MacBook Air; hmotnost je příjemných 950 gramů, tloušťka pak 17,6 mm. Zde ale veškerá podobnost končí. Netbook může běžet buď pod již zmíněným systémem MeeGo nebo pod Windows 7. Předpokládaná cena je těžko uvěřitelných 3400 Kč ($ 200 USD). Přístroj přitom není žádné ořezávátko.

Technické parametry:
  • procesor Intel Atom N435 frekvence 1.5 GHz
  • RAM (pravděpodobně) 1 GB
  • grafický čip Intel GMA 600
  • displej 10,1" s rozlišením 1024 x 600 px
  • volba mezi systémy MeeGo a Windows 7 (jen u modelu X101H)
  • Wi-Fi 802.11b/g/n
  • barevné varianty černá, bílá, červená a hnědá


5řadá qwerty klávesnice

Asus Eee PC X101 je navržen pro potřeby moderních uživatelů vyžadujícíh prioritně mobilitu. Díky nízké tloušťce a méně než kilogramu váhy se vejde do každého příručního zavazadla. Operační systém MeeGo plně podporuje širokou škálu sociálních sítí a řadu nástrojů zvyšujícíh produktivitu.  Netbook je připravený k použití ihned po vybalení z krabice. K dispozici bude i model X101H, který nabídne hybridní pevný disk a volbu mezi systémy Windows 7 a MeeGo.

Zdroj fotek: Engadget.com

4 komentáře:

  1. Nemáte nějaké info o datu uvedení na trh? Já jsem zatím nic nenašel ...

    OdpovědětVymazat
  2. Bohužel, tisková zpráva neuvádí regiony ani časové období dostupnosti netbooku. Ostatní zpravodajské weby také neznají odpověď.

    OdpovědětVymazat
  3. Tušil jsem to. Nu což, nezbyde, než se s dotazem obrátit přímo na Asus ...

    OdpovědětVymazat
  4. Před několika okamžiky se objevila na webu Notebook Italia informace o tom, že Asus půjde do prodeje již příští měsíc. A jsou známé i konečné dolarové ceny. Zítra o tom vyjde samostatný článek, určitě je na co se těšit!

    OdpovědětVymazat

Copyright

Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.